Pages

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Ramazan...Kuran ayı...

Merhaba canlar!
Ramazanın 13.günü gelmiş bile.. Nasıl geçecek derken, Rabbim öyle sabrını veriyor ki.. günlerin bu kadar hızlı nasıl geçtiğini hiç anlamadım... 

Ramazan... Kuran ayı... Neden? Rabbimizin teveccühü, bizimle konuşması güzel Kitabımız Kuran-ı Kerim bu ayda inmeye başlamış, ilk ayet Ramazan ayında gelmiştir. Buharî'de geçen bir hadise göre:

"Ramazan gecelerinin hemen hepsinde de Resûlullah'a (sas) gelen Cebrâil Aleyhisselâm, onunla karşı karşıya oturur, o güne kadar getirmiş olduğu âyetleri Efendimiz'le (sas) müzâkere ederdi. Yâni, Efendimiz Hazretleri Cebrail'in getirdiği âyetleri Ramazan ayı boyunca tane tane okur, Cebrâil Aleyhisselâm da huşu içinde dinler, gelen âyetlerin okunuş ve dizilişini böylece kontrol etmiş olur, teyit ve tescilini yapardı."

Zannedersem Ramazanlarda okunan mukabeleler de bu karşılıklı okumadan alıyor kaynağını...

Ben de Ramazan'da Ramazanlaşanlardan, Kur'anlaşanlardan olma duasıyla, yeni yeni alışmaya çalıştığım Canon'umla bir bakış açısı getirmek istedim...  


Ramazan'ı hakkıyla geçirip, Bayram'ı hakeden kullardan olabilmek duasıyla...

5 yorum:

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Âminn canım

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

Amin güzel kalpli arkadaşım..

Allah ne verdiyse dedi ki...

eflatuna boyanmaya geldim ;)
hayirli olsun canonun bende onun sevdalisiyim
dualarimi sevgilerimi biraktim
yeni canonunla güzel kareler görmek istedigimi de not düsüyorum canisi
en emine emanet olasin

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

Gelin hatunum,bayramın mübarek olsun. Nice nice sağlıklı, huzurlu bayramlarınız olsun inşallahhh! sımsıkı kucakladımmm:)

Unknown dedi ki...

Arkadaşım,
Siteni çok beğendim öncelikle tebrikler.. Benimde evlilik hazırlıkları yolunda hazırlamış oldugum yeni bir blogum var. Destek olup takip edebilirsen karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliriz.
sevgiler,
mutludavetwedding.blogspot.com