Pages

24 Temmuz 2012 Salı

Neler oluyor hayatta...

Olmazsa olmazımız,Ramazan tatlımız:
 Yapılmışı, sunuşu bizden olsun diye internetten bulup eklemek istemedim...daha sonra gelecek efendim... çünkü tükettik kendilerini, ama Ramazanda her misafirimize yaparız nasılsa :) meraklanmayınız :)

 Teravihlerimiz Ramazan bereketimiz inşallah...
Teravih, Arapça'daki "tervîha" kelimesinin cem'i (çoğulu) olup "teneffüs etmek, ruhu rahatlatmak, bedeni dinlendirmek" gibi manalara gelir...
Hadislerle müjdeler veren namaz...
"Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım. Her kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ı oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur."(İbn Mâce, İkametu's-Salâ, 173; İbn Hanbel, I, 191, 195).
Gelinlik provasına 10 günüm kaldı.. Resmen gün sayıyorum ve merakla bekliyorum...

 Her seneki hediye krizi zamanları geldi... hep gömlek, kravat, kol düğmesi, parfüm,saat... olmaz ki ama...bu kez farklı birşey olsun istedim... Başlarda sadece tek VAV harfi işleyecektim... İnsanın anne karnındaki duruşunun temsilcisi VAV harfi çok güzel bir doğum günü hediyesiydi bence... İnternette dolandıkça bu tatlı hatta rastladım... Hat meraklısı sevdiğime etamin "müsenna hüve" işlemeye karar verdim... krem kumaş üzerine böyle tatlı bir yeşil... Beğenecek mi, bilmiyorum.. Çerçeveleteceğim inşallah.... 
Bu arada meraklısına not: İstediğiniz resmi bu şekilde modelleyen bir site buldum...

Bizim doğum günlerimiz 3 gün arayla... Ben de bugün saat 16 civarı 1 yaş daha yaşlanacağım... iyi mi kötü mü bilmiyorum... Her yaşın bir güzelliği olduğu kanısındaydım... Yaş ilerledikçe bu düşüncem baki kalır mı bilmem ama Rabbim sağlık ve huzur versin yeter ki..

Herkese tatlı mı tatlı bir gün, kabul olan dualar, makbul bir oruç ve bereketli iftarlar dilerim efendim...


 





8 yorum:

Kiremithanem dedi ki...

Sana hep guzellikler diliyorum canim..iki cihanda da insallah..

EflHatun dedi ki...

Sevgi (dolu) ablam benim.. çok teşekkür ederim, bütün güzellikler yalnız benim değil hepimizin olsun inşallah :) dediğin gibi 2 cihanda da..

Allah ne verdiyse dedi ki...

hayirli bir ömür duasiyla ablam
sevdiceginle ,hersey gönlünce,
rabbin herseyinde vekilin olsun..

EflHatun dedi ki...

Allah razı olsun ablacım çok teşekkür ederim.. ne kadar ince bir dua.. beni sevindirdin ya, seni de sevdirsin Allah... :)

Büşra Bayram dedi ki...

Benimle mail yolu ile iletişime geçersen çok memnun olurum :)

Love Turkish Food dedi ki...

Ben de coook merak ettim gelinligini. Sanirim 1 hafta kaldi.. :) InsaAllah her sey gonlunce olur ve memnun kalirsin..

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

Canım hatunum ikinizede sağlıklı ömürler diliyorum. Sen el emeği, göz nuru dökersinde sevdiceğin beğenmez mi hiç :) Evinizin en güzel köşesine asarsınız inşallah.
Allah bütün ibadetlerini kabul eylesin, benide sıkıştır dualarına.. çok öpüyorum özlemle:)

EflHatun dedi ki...

ooy tatlı bugyyiimmm.. sen bitanesin ya.. çok teşekkür ederim.. o da beğendi zannedersem :)
Rabbim baba ettiğin duaların 2 katını sana nasib etsin canım arkadaşım, gönlünden geçen hakkında hayırlısı olup sunulsun ömrüne inşallah... öpüyorum seni kocaman beyazım bezelyem :)