Pages

24 Şubat 2012 Cuma

İlk MİM, ucundan kıyısından BEN

Blogumdaki yenilikten sonra ilk postumda, bana her konuda destek olan ve blogunu okumaktan zevk aldığım sevgili Beyaz Bezelye, nam-ı diğer bugy'e sonsuz teşekkür ediyorum. Benimle, sorularımla, header'ımla çok uğraştı sağolsun. Hem de hiç bıkmadan :)

Canım arkadaşım beni mimlemiş. Başlarda bu "mim de neyin nesi" diye boş boş bakıyordum postlara, sonra sonra anladım mahiyetini :) Eee tam da denk geldi, hem teşekkür hem mim cevaplama oldu bezelyeme :)

Gelelim sorularaaaaa: 

1- En sevdiğin şeyler nelerdir, nelerden hoşlanırsın vb? 

Kitap okumayı çok seviyorum, ilkokul yıllarımda biri bana "sen ileride kitap okumayı seveceksin" dese inanmazdım. Çok şükür otobüste boş vakit geçirmeyi sevmeyenlerdenim. Hep günde 10 sayfa bile okusam bir ayda 300 sayfalık bir kitabı bitirebilirim diye bir iç hesaplaşmam olur kendimle...
Canım yeğenimle oyunlar oynamak da ayrı bir eğlence benim için. Hayatımın neşesi o benim. Bu da çocuk yanım sanırım...
Sevdiceğimle vakit geçirmek de dünyayı unuttuğum zamanlardan. Aslında biz öyle güle oynaya vakit pek geçiremiyoruz, biraz sıkıntılarımız var ama bunları aşacağımıza inandığımız o umutlu zamanların tadına doyum olmuyor.
Yemek asla ayırt etmem, tatlıya hiç hayır demem. 
En çok kahvaltı davetlerini severim, kahvaltıdan sonra da bir fincan kahve yanında bir tiramisu (yada hangi tatlı olursa farketmez :)) harika gider bence dost sohbeti eşliğinde...

2- Bilgisayarda vaktini neler yaparak geçirirsin?
Evlilik planları yaptığımdan olsa gerek, çeyizle ilgili sitelerde dolaşmaktan farklı bir zevk duyuyorum. Uyum delisi olan ben, kuracağım sofraların örtüsünden peçetesine uyumlu hale nasıl getirebilirim bunları inceliyorum. 
Buna bağlı olarak insanların çeyiz alışverişlerine bakmaktan da zevk alıyorum forumlarda. İyi çıkan - kötü çıkan eşyaları inceliyorum kendimce. 

Sevdiğime ve misafirlerime güzel sofralar hazırlamak isteğimden olsa gerek, yemek bloglarındaki sofraları incelemekten çok hoşlanıyorum. Buralarda görüp beğendiğim tabaklar,runnerlar ne olursa listeme ekliyorum. Zamanla hepsi olacak inşallah diye dua ediyorum baktıkça, o zaman blogumda da paylaşırım inşallah...

3- En sevdiğin filmler nelerdir, veya izlediğin ve hafızanda kalan veya kesinlikle izleyin dediğiniz?
Acaba saymakla bitirebilir miyim :) Bıkmazsınız inş, başlıyorum zira :)
Öncelikle sayacağım filmlerin afişlerinden oluşturduğum kolaj gelsin :)


AŞK ENGEL TANIMAZ harika bir romantik komedidir bence.  

İzlemeyen kalmasın diyebileceğim filmler arasındadır PRESTİJ... 
Christopher Priest'in aynı isimli romanından uyarlanmış. iyi ki de uyarlanmış :)
İki sihirbazın öyküsü... Hem gerilim, hem aksiyon ve ilginçtir hem de dram barındırıyor içinde. Tek kelime ile müthiş!

Bir oyuncağın peşinde koşan aşıklar...
JEUX D'ENFANTS (Cesaretin Var mı Aşka)

BEFORE SUNRISE...
Trende tanışırlar, Viyana'da bir gün geçirirler... Belki bir günlük aşk filmi gibi ama izlediğimde çok hoşuma gitmişti..

KICK ASS..Romantik aksiyon :) 
Var mı böyle bir tür bilmiyorum ama bu film hem çok eğlenceli hem çok atraktif.. Bu mor saçlı kıza bayılacaksınız :)

LEON... Duygusal aksiyon... Tarif edemem, çok güzel bir film... Küçük bir kızın belalı bir adama aşık olması ve başlarına gelenler... Hazin son... :(

HAYAT GÜZELDİR... Savaş zamanı, küçük bir çocuğa oynanan masum bir oyun... Oldukça duygusal...

MONTE KRİSTO KONTU... Aman Rabbim! Nasıl bir filmdir bu! 2 arkadaş, bir Mercedes! (Tabii bu araba değil, güzel mi güzel bir hatun :)) ikisi de aşık ama biri kalleş.. diğerini ülkenin en zorlu hapishanesine gönderir alavere dalavere ile ve kızla evlenir... Hapse girenin tek bir amacı vardır artık: İMTİKAM!...
Süper ötesi bir film...

Akıl Oyunları, Cesur Yürek, Yeşil Yol, Esaretin Bedeli, Gladyatör, 6. His sayma ihtiyacı bile hissetmediklerimden....

 4- Şu sıralar almak istediğiniz şeylerin listesini yapsanız bunlar neler olur?
Upuzuuun bir çeyiz listem var,saymakla bitmez :)
Bunun yanında Canon 550d fotoğraf makinası istiyorum, kısmet..

5- Şu sıralar en çok dinlediğiniz şarkılar? 3 tane
Aslında galiba eskisi kadar müzik meraklısı değilim. Önceleri müziksiz duramıyordum,bilgisayarıma yeni albümler falan indirirdim. Ama şimdilerde dinlediğim müzik servisle işe gelirken,bazı zaman iş yaparken çalan radyodan ibaret...Duyduklarımdan çok şaşırarak beğendiğimse ilk aklıma gelen Tarkan vs Bülent Ersoy şarkısı :) Cidden bayıldım...

Çok uzun oldu farkındayım, affınıza sığınıyorum :)
Bu mim de benden cevaplamak isteyenlere gelsin :) seçemedim şimdi :)

12 yorum:

u.aydin dedi ki...

eveeeet boylelikle seni daha iyi tanimis oluyoruz.gonlune saglik.sevgilerle.

Kiremithanem dedi ki...

Hayırlı olsun canım çok güzel olmuş..hayırlı cumalar.

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

Canım yaa:) Güzel düşüncelerin için ben teşekkür ediyorum sanaaa hem de sonsuz. Ne güzel yardımlaştık karşılıklı lafı bile olmaz:) Hayatında yapmak istediğin herşeyi kapına getirsin Rabbim. Sevdiceğinle mutlu anların sonsuz olsun.. Sevgilerle Beyaz Bezelye'n :) Canımsın

EflHatun dedi ki...

beyaz bezelyem ne demek yaa, asıl ben çok mutlu oldum senin yazmana :) Duaların o kadar güzel ki, yüreğinden koparak yazdığın belli oluyor... inşallah mutluluklarımı da paylaşırım sizlerle burda..
öpüyorum çokkk :)

sevgicim çok teşekkür ederim, sana da hepimize de hayırlar getirsin bu Cuma günü inşallah...

u.aydin > evet mim'lerin amacı da tanımakmış birbirimizi daha çok :) ziyaretin mutlu etti beni,teşekkürler. sevgiler!

Maya dedi ki...

Cevaplar süper :) en çok da "sevdiceğinle geçridiğin umutlu zamanlar" kısmı hoşuma gitti. Herşey her zaman günlük günellik olmuyor zaten EflHatunum, dalgalı seyreder, bir mutluluk bir sinir dalgası, sonra gülücükler saçılır... Sürekli mutlu olmak diye birşey yok ki... Bu arada şu çeyiz sitelerine filan bakma alışkanlığı ah bende de olsa... Neredeyse tüm çeyizimi annemin zevkine göre yaptık, bütün işi ona bıraktım :) ben hiç ilgilenmiyorum nedense sıkılıyorum :))) mutlu haftasonları :)

EflHatun dedi ki...

mayaa cevaplar süperse ben de mi süperim ne :P

çok teşekkür ederim, ne kadar içten yazmışsın. gerçekten bizim dışımızda olan ama bizi etkileyen olaylar var benim ailemle alakalı :( zor günler işte. aramızda olmamasına özen göstersek de siniri stresi etkiliyor tabi..
çeyiz alışkanlığı çok eğlenceli geliyor bana,annenin zevkine güvenmek başka ama insanın eşyasını seçmesi ayrı bir tat :) ufukta birşeyler yoksa umursamadığından olabilir mi :)
sana da mutlu h.sonları mayacım :)

Maya dedi ki...

hehehe yok şekerim ben de nişanlıyım, inşallah temmuzda evleniyorum :) ben sadece büyük mobilya ve beyaz eşyaları seçtim ama ben öyle ne biliyim tabak çanak minik eşyaları kullanışlı olsun diye bakıyorum, ıcık cıcık araştırmıyorum, sanırım annem bundan mutlu olduğu için ona bıraktım, onun beğendiklerini ben de beğeniyorum, ne de olsa iki üç sene sonra moda tersine dönecek :))) ben biraz farklıyım bu konuda zaten hehehe :)))

EflHatun dedi ki...

ah ne güzel, ben daha nişanlı bile değilim. bekliyorz keyifleri çıksın diye işte.. annenin hevesi varsa, seviyosa ve sen de aldıklarını beğeniyorsan daha ne olsun ne güzel hizmet :D
inşallah güzel günlerde kullanırız aldıklarımızı da,aldırdıklarımızı da istediklerimizi de :D :)

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

El ele verildikten sonra aşılmayacak sıkıntı yok canım. Sözünü de, nişanını da, düğününü de buradan takip edeceğiz inşallah:) Sonra sabırsızlıkla sevdiceğine,sevdiklerine kurmak istediğin özenli, sevgi dolu, süslü sofralarını..

KeleBek MisâLi ... dedi ki...

Yeni sablonun headerin vs hersey cok cok guzel olmus hasta oldum bir gittim geldigimde ise hersey degismis ama daha daha guzel gorunuyor oncekiside sirindi ama bu ayri bir guzellikte hayirli olsun canim benim ayrica verdigin link icin tesekkur ederim dedigin gibi azicik tuzlu :p ama kesinlikle ileride evim icin guzel fikirdi cok cok tesekku ederim paylastigin icin ;) opuyorum seni ayrica rabim tez vakitte kavustursun eflatunu sevdigine ;) hep mutlu ol canim benim;)

EflHatun dedi ki...

Beyaz Bezelyem sen ne güzel dua ediyorsun öyle, çok çok duygulandırdın beni... inşallah dualarımız kabul olur da huzurlu ve mutlu bir yuvamız olur hayırlısıyla... Allah razı olsun canım,huzur verdin bana :)

kelebeğim, sana da tekrar geçmiş olsun. Evet değişiklik oldu,sanki daha bi ferah oldu sayfa :) beğenmene ve güzel sözlerine çook sevindim canım benim. Hello kittyli bir ev olmasa da, en azından böyle ufak bir konsept bekliyorum senden :P Ayrıca dua için de "amiiin" diyorum yürekten :) Allah razı olsun canım kelebeğim :)

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

İnşallah İnşallahhh:)Allah senden de razı olsun canım.