Pages

12 Ocak 2012 Perşembe

Karanlıktan Aydınlığa

Böyle bir yolda yürüyormuş gibiyim çoktandır. Birazdan güneş doğacak diye umut ederek, hep ileriye bakarak. Yalnız değilim bu yolda; elimden tutan da var, arkamdan sıvazlayıp "geçecek bu günler" diyen de.. Ama tabii karanlıklarıma karanlık ekleyenler, içimi kararttıkça karartanlar da var.. Aslında tam da "o kadar zorlu günlerden geçiyorum ki" diye size dert yanacağım bir andayım. Sanki içimdeki o ses hiç susmuyor:
"AYDINLIK YAKINDIR" 
diye fısıldayıp duruyor kulağıma... 
Ve tam da yüreğimin sıkıştığı anda, bir yerlerde okuduğum ve  aklıma geliveren cümle sanki gelecek aydınlıkların müjdecisi gibi...Tabir-i caizse dünyamı aydınlatıverdi.

"Ey insan büyük bir derdin olduğunda 'Allahım ne büyük derdim var' demek yerine derdine dönüp 'senden büyük RABBİM var' demelisin.


İşte karanlık yollardan aydınlara döndürdü yüzümü bu cümle... Seni bana hatırlattın ya Rabbim, sonsuz şükür nimetlerine...

Allah derdi olanlara derman, karanlıklarıyla boğuşanlara aydınlık versin inşallah...

5 yorum:

ANNEKIZ dedi ki...

kocaman bır amın dıyorum.ne guzel bır dua.cuma gunune yakısır.blog temana bayıldmım.

EflHatun dedi ki...

Çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Duaya her daim muhtacız biz, Rabbim unutturmasın kendisini bize inşallah...

eda dedi ki...

yaninizde yer var mi ? bende oturabilirmiyim ,beraber okuruz, yazariz,ben yazmasinida severim.bikinca bana gideriz birazda benim kosede oturur kitap okuruz :)...bu benimde hayalimdi ,ama evlendim ,cocuklarim oldu, ve simdi içimdeki genç kizi bir yerlerde kayip ettim. umarim yakinda bulurum,ve beraber yarim kalmis hayallerimi tamamlariz. bana hatirlattigin için tesekurler el hatuncum, bakiyorumda kelebekleri sende seviyorsun mor renkleride.sevgiler :)

eda dedi ki...

ne guzel hem sikintilarin var hem kendi kendini teselli etmesini biliyorsun.Allah'im sana kolayliklar versin ,aslinda vermistir bile, derdinden goremiyorsundur belkide.benden bir tavsiye birak dertleeri dusunmeyi ve onundeki hayata odaklan.yani saniye saniye simdiki zamanini yasa/her seyden tad almaya bak, bu dert bile olsa:derdin de guzel yani vardir mutlaka :Allah seni seviyor ki onu hatirlama&kin sana ufak teefek dertler vermis. bazen insanin dertleri kalin bir yorgan gibidir altinda saklanip yok olmak isteriz.ufkun acik olsun ;Allah dogru yerde dogru seyleri gormeni saglasin insallah.

EflHatun dedi ki...

Hoşgeldiniz, çok memnun oldum... Sanırım kitap köşelerimden bahsediyorsunuz, elbette ki buyrun:) yazdıklarınızı bana okumanız şartıyla tabi :) bence hiç öyle demeyin, insan hayalleriyle yaşar ve hayalleri hayata geçtikçe huzur dolar.. yapamadığınız şeyler varsa çocuklarınız için hayallerinizi canladırmalısınız bence..
Ayrıca sıkıntılar ve dertler noktasında söylediklerinizde çok haklısınız, Rabbim inşallah dertlerimizle başa çıkabilmeyi ve dertlerimize derman bulabilmeyi nasib etsin...
Hep beklerim :)
Sevgiler!