Pages

27 Aralık 2011 Salı

Belaların 1. Kat Semaya indiği "SAFER AYI"

Peygamber Efendimiz'in ölümcül hastalığa yakalandığı aydır Safer Ayı. Bu ayın son çarşambası belaların birinci kat semaya indiği ve sene içine dağıldığı rivayet edilir. Bu yüzden bu ay içinde her zamankinden daha çok Rabbimize sığınıp, Hafîz ismiyle bizleri muhafaza etmesi için dua dua yalvaralım. 

Mesnevi'de Peygamber Efendimiz anlatılırken de Safer ayından bahis edilmektedir:

"Ahir zaman peygamberi Ahmed, Rabîulevvel ayında göçtü, bunda hiç ihtilaf yoktur./ Gönlü bu göç zamanını haber alınca can ve gönülden o vakte aşık oldu./ Safer gelince, bu aydan sonra sefer edeceğim diye neşelendi./ Her gece bu buluşmanın iştiyakıyla sabahlara kadar, "Ey yücelerden yüce yoldaş (dost)!" der dururdu./ Kim Safer ayı gitti, Rabîulevvel geldi diye müjde verirse ben de onu cennetle müjdeler, ona şefaatçi olurum" dedi.../ Ukâşe gelip Safer ayı çıktı" dedi, Peygamber de "Ey ulu arslan, cennet senindir" buyurdu./ Erler -görüyorsun ya- âlemden göçmeden (dolayı) neşeleniyorlar, şu çocuklarsa âlemde kalmalarına seviniyorlar./ İyi suyun tadını tatmayan kör kuşa acı su kevser görünür."

Rabbim cümlemizi bela ve musibetlerden korusun inşallah.

Ya Dafi'al belaya, idfa' anna'l-belaya, Fallahu hayrun hafizan ve hüve
Erhamur-Rahimin, inneke ala küllişey'in kadir."

Ey belaları def 'eden Alah'ım! Belaları bizden uzaklaştır.
Allah muhafaza edicilerin en hayırlısıdır ve O, merhamet edicilerin en merhametlisidir.
Muhakkak ki senin Kudretin her şeye yeter. (Amin) 


7 yorum:

Zelis dedi ki...

cok güzel bi yaziydi...tesekkürler..
bu girecegimiz ocak ayinami denk geliyor,safer ayi?

EflHatun dedi ki...

canım safer ayı muharrem ayından (yani ki aşure ayından) sonra gelen hicri aydır. Geçtiğimiz pazar muharremin son günü idi. Yani dün itibariyle (26.Aralık.2011) safer ayı başlamış oluyor. Her zaman ocak ayına denk gelmez, nasıl ki Ramazan ayı her yıl 10 gün geri gelir, hicri ayların hepsi için geçerli bu ;)

Zelis dedi ki...

cok tesekkür ederim,Allah razi olsun..cok iyi anladim,muharrem ayindan sonraki gelen ay oldugunu bilmiyordum,uyardigin icin tekrar saolasin..

EflHatun dedi ki...

rica ederim canım,Allah senden de razı olsun inşallah.
(Extra bilgi: Yukarıda mesnevide geçen rebiulevvel ayı da safer ayından sonra gelir ki Efendimizin vefat ettiği aydır) ;)

Unknown dedi ki...

bilgi için teşekkürler takipteyim...

bırtutamkekik dedi ki...

amiinn diyorum be güzel duaya canı gönülden.
ne hoş,ne cici bir sayfa bu böylee:)
bekliyorum güzel paylaşımlarınızı....
seve seve izleyiciniz oldum hemen.
bende sizi bekliyorum sayfama.
kucak dolusu sevgilerimle..
:)

EflHatun dedi ki...

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Umarım takipte kalırsınız, ben de sizlerle hayatı paylaşmayı çok istiyorum. Ben de sizi takipteyim, diyet yapıyorum ama yine de böyle cici sayfaları gezmeye bayılıyorum. Malum her gelin adayı güzel yemekler yapmayı ister öyle değil mi :)