Pages

27 Aralık 2011 Salı

Belaların 1. Kat Semaya indiği "SAFER AYI"

Peygamber Efendimiz'in ölümcül hastalığa yakalandığı aydır Safer Ayı. Bu ayın son çarşambası belaların birinci kat semaya indiği ve sene içine dağıldığı rivayet edilir. Bu yüzden bu ay içinde her zamankinden daha çok Rabbimize sığınıp, Hafîz ismiyle bizleri muhafaza etmesi için dua dua yalvaralım. 

Mesnevi'de Peygamber Efendimiz anlatılırken de Safer ayından bahis edilmektedir:

"Ahir zaman peygamberi Ahmed, Rabîulevvel ayında göçtü, bunda hiç ihtilaf yoktur./ Gönlü bu göç zamanını haber alınca can ve gönülden o vakte aşık oldu./ Safer gelince, bu aydan sonra sefer edeceğim diye neşelendi./ Her gece bu buluşmanın iştiyakıyla sabahlara kadar, "Ey yücelerden yüce yoldaş (dost)!" der dururdu./ Kim Safer ayı gitti, Rabîulevvel geldi diye müjde verirse ben de onu cennetle müjdeler, ona şefaatçi olurum" dedi.../ Ukâşe gelip Safer ayı çıktı" dedi, Peygamber de "Ey ulu arslan, cennet senindir" buyurdu./ Erler -görüyorsun ya- âlemden göçmeden (dolayı) neşeleniyorlar, şu çocuklarsa âlemde kalmalarına seviniyorlar./ İyi suyun tadını tatmayan kör kuşa acı su kevser görünür."

Rabbim cümlemizi bela ve musibetlerden korusun inşallah.

Ya Dafi'al belaya, idfa' anna'l-belaya, Fallahu hayrun hafizan ve hüve
Erhamur-Rahimin, inneke ala küllişey'in kadir."

Ey belaları def 'eden Alah'ım! Belaları bizden uzaklaştır.
Allah muhafaza edicilerin en hayırlısıdır ve O, merhamet edicilerin en merhametlisidir.
Muhakkak ki senin Kudretin her şeye yeter. (Amin) 


26 Aralık 2011 Pazartesi

Dukan Diyeti


Sonunda siparişini verdiğim kitabım elime geçti. 
Ben de biraz okuduktan, bilgi topladıktan ve alışveriş yaptıktan sonra diyete başlamayı düşünüyorum.

Günlerdir rüyalarımda dukan diyeti, kitabım, yemem-yemememem gerekenler vs.vslerle boğuşuyorum. Şu diyete başlasaydım da rahat etseydim. (Acaba o zaman da yiyemediğim ve canımın çektiği şeyleri mi görürüm rüyalarımda :))

Merak edenler, fikri olanlar, daha önce yapanlar-yapmakta olanlar, etrafında herhangi birinin yaptığına şahit olanlar. Hadi bakalım, şimdi de eflHatun'un deneyimleri, yedikleri, kilo verebilirliği yada beceriksizliği gözlerinizin önünde. 


Bana şans dileyin, başladığımda muhakkak ki paylaşacağım şeyler olacak.

20 Aralık 2011 Salı

SMS Dolandırıcılarına Dikkat!

Dün telefonuma 05428387083 numarasından bir mesaj geldi. Gelen msj her ne hikmetse yada ben artık ne yapmışsam da buna layık görülmüşsem mp5 dijital fotoğraf makinası kazandığımı söylüyordu (mp5 nedir arkadaşım, cep tlfları bile 8-10 mp çekim yapabiliyorken!) Ancak bunu kazanabilmem için 02165219999 nrlı telefonu aramam gerekiyormuş! Arayınca hediyemi ve tasarruf cihazını (nasıl bir cihazsa artık) almayı unutmayacakmışım! 
Aman Allahım, 2011'in sonuna geldik. Bu tür msjların dolandırıcılıkla alakalı olduğunu bas bas bağırdı televizyonlar,radyolar. Daha hala insanları kandırabileceklerini mi zannediyor bunlar?
Olur da bir yakınınızın başına gelir (ki sizin gibi teknoloji kurtlarının başına gelmesini beklemiyorum) uyarınız efendim. Arayan belasını da Mevlasını da bulur derler, arayıp da belalarını bulmasınlar :)

Dolandırıcısız günler dilerim :)

16 Aralık 2011 Cuma

Merhaba!

Eveet! Bir macera da bu şekilde başlamış oldu... Blogum olsun olsun derken, sonunda "benim de bir blogum oldu" :) burada aklınıza gelebilecek herşeyi paylaşmayı düşünüyorum. Belki kimi zaman eğleneceğiz, kimi zaman hüzünleneceğiz ama hep paylaşacağız.
Burayı seveceğimi düşünüyorum, umarım siz de seversiniz.